×

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Voer uw e-mailadres in om een nieuw wachtwoord te ontvangen

Technici plukken een tomaatje op hoogte in de Innovatieloods

Onze medewerkers kunnen zich klaarmaken voor het verticale tuinieren. Zou jij het ook gaaf vinden om op je werkplek een tomaatje te plukken op hoogte?

Een binnenwand van de Innovatieloods is opgesierd met een 'Living Wall'. Deze plantenwand doet haar naam eer aan en bevat niet minder dan 280 kunststof bakken (in 20 rijen en 14 kolommen).

 

 

 

 

 

 

 

 

De voordelen van een plantenwand
Een plantenwand creëert een rustgevende werkomgeving, is ruimtebesparend, zuivert lucht, heeft een geluidsabsorberende werking en biedt kruiden en vruchten uit eigen tuin.

 

 

 

De constructie
De plantenbakken beschikken over haken en zijn hiermee opgehangen aan een frame bestaande uit betongaas en een omlijsting. Om vochtproblemen te voorkomen is de achterzijde afgewerkt met Trespa plaat.

 

 

 

Het systeem
Het bewateringssysteem bestaat uit sproeiers, magneetkleppen leidingen en kabels. De waterafgifte van de sproeiers wordt geregeld via de diverse magneetkleppen. Deze kan eenvoudig worden bediend met de computer. Wanneer, hoeveel en hoe lang de modules moeten worden beregend kan simpel ingesteld. De toegediende dosis wordt dus toegesneden op de behoefte van de plant.

 

 

 

Binnenkort plaatsen we de planten en komt de eerste muur van de Innovatieloods tot leven. Wil je meer weten of heb jij goede suggesties? Praat mee op het forum.

 

 

 

Een prettige werkomgeving
Zoek jij een prettige werkomgeving en heb jij een achtergrond richting Industrieel Product Ontwerpen (IPO), Werktuigbouwkunde (WTB), Elektrotechniek, Mechatronica of Technische Bedrijfskunde? Bekijk de trajecten en vacatures voor engineers en ingenieurs bij Thom Engineers, een van de initiatiefnemers van TechniekChannel.