×

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Voer uw e-mailadres in om een nieuw wachtwoord te ontvangen

Van Lasser naar Werkvoorbereider-Tekenaar

Melvin groeide in 2,5 jaar door van Lasser naar Werkvoorbereider-Tekenaar via een leerwerktraject van Lubron Technisch Intermediar en Thom Engineers. Hij vertelt over zijn ervaringen en loopbaan.

Bij mijn vorige werkgever, een machinefabriek waar technisch hoogwaardige producten gemaakt worden, heb ik veel geleerd op lasgebied. Met name het (TÜV) gecertificeerd lassen. Het is voor een lasser belangrijk mee te krijgen waaraan een las moet voldoen, wat de kwaliteitsnormen zijn. Ondanks dat ik hier met plezier heb gewerkt en veel heb geleerd, was er helaas geen mogelijkheid om door te stromen.

Ik had het gevoel dat ik meer uit mijn carrière kon halen. Ik wilde breder opgeleid worden en meer kennis opdoen. Een vriend van me gaf de website van Lubron door en ik ben op gesprek geweest. Lubron bood mij een werk-leertraject en hier ben ik gestart. Gedurende 2,5 jaar werkte ik aan drie projecten en volgde ik een halve dag in de week de opleiding tot Werkvoorbereider-Tekenaar. Vervolgens ben ik doorgestroomd naar een kantoorfunctie bij Thom Engineers.

de kans om mezelf verder te ontwikkelen

Na deze ervaringen denk je dat je heel wat weet, toch kom je er in de praktijk achter dat je toch heel wat kennis mist. Dat moment besefte ik ook dat ik graag met mijn handen werk. Mijn materiaalkennis en praktisch inzicht zijn mijn sterke punten. Dankzij deze kennis en ervaring kan ik aanpassingen aanbrengen aan tekeningen waardoor bepaalde fouten voorkomen worden.

Via Thom kwam ik te werken binnen een dynamisch team met een open organisatiestructuur, dat beviel me. Anders dan bij veel bedrijven werden medewerkers niet in een hokje geplaatst. Ik kreeg de kans om mezelf verder te ontwikkelen, voornamelijk op het gebied van SolidWorks. Nog steeds is er ruimte om mezelf te ontwikkelen, zowel technisch als organisatorisch. Nu ik SolidWorks echt goed onder de knie heb, spits ik mij meer toe op andere vlakken en gebieden, zoals elektra.

Vergeleken met andere bureaus is het contact bij Lubron en Thom persoonlijker en wordt er écht geluisterd naar wat je wil. Ik ben in dienst getreden bij de opdrachtgever en kijk met een goed gevoel terug op mijn periode bij Lubron Technisch Intermediair en Thom Engineers.

écht geluisterd naar wat je wil