×

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Voer uw e-mailadres in om een nieuw wachtwoord te ontvangen

Hoge bomen inspireren onze technici

De bomen zijn maar liefst 6 meter en geven onze engineers en techniek talenten energie om hun werkzaamheden uit te voeren. Dit heeft een positief effect op hun ontwikkeling en productiviteit.

Het plaatsen van de bomen heeft nogal wat voeten in de aarde, zoals je op de video kunt zien. De mobiele binnenbakken (om de bomen in te verplaatsen) worden in een later stadium omgeven door een ergonomisch ontwerp voor werkplekken. De bomen zijn geplaatst in een semi-hydrosysteem (de Ficus Lyrata en Pleomele Song of Jamaica) of hydrosysteem (de Ficus Columnar). Voor mensen met groene vingers gaan we hieronder even wat dieper in op de materie.

Semi-hydrosysteem
De doorwortelde bomen worden inclusief potgrond geplaatst.  De boom staat zonder kweekbak op een laag van 7 á 10 centimeter Vulcastratkorrels. Deze korrels liggen ook rondom de wortels van de boom. Nadat de boom voorzien is van water absorberen de korrels met een cappilaire werking het vocht (vergelijkbaar met een suikerklontje dat water opzuigt). Het vocht in de korrels wordt via dit systeem gelijkmatig afgegeven aan de kluit. De speciale hydromest wordt via een apart kanaal onderin de bak toegediend, deze mest lost over een periode van een half jaar op in het water en wordt zo geleidelijk opgenomen door de boom.

 

Hydrosysteem
Een hydrosysteem wordt gekozen bij kleinere bomen omdat het minder arbeidsintensief is om de wortels van kleine bomen schoon te spoelen. De boom wordt inclusief kluit en kweekbak geplaatst. In tegenstelling tot het semi-hydrosysteem staat de boom niet op een laag korrels, maar onderin de bak. Deze bak is aangevuld met grind. De boom staat zo in een laag water dat wordt opgenomen door de kluit. Hierbij is belangrijk om het water pas bij te vullen op het moment dat het niveau minimaal is om rot in de wortels te voorkomen.

 

Meer weten over de ontwikkelingen binnen de Innovatieloods? Log in op het TechniekChannel forum!