×

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Voer uw e-mailadres in om een nieuw wachtwoord te ontvangen

Verticale modulaire moestuin

Lucht is belangrijk voor onze gezondheid. De kwaliteit van de lucht binnen ruimten kan sterk worden verbeterd met de plaatsing van planten.

Verticale modulaire moestuin
De Innovatieloods heeft diverse ideeën over een verticale modulaire moestuin, voor vorm, kleur, rust en inspiratie! De plantenwand bevat meerdere modules, wordt voorzien van een regelbaar bewatering- en drainagesysteem, en krijgt (in eerste instantie) een totaaloppervlak van 10 vierkante meter.

Kruiden(thee) en vruchten uit eigen tuin
De moestuin gaat meerdere type planten bevatten, kruidenplanten, vruchten, geneeskrachtige planten, planten voor het afgeven van geuren en zuiveren van de lucht.

[Verticale modulaire moestuin

Ergonomisch werken
Voor de moestuin wordt een klimwand geplaatst, zo worden medewerkers en bezoekers aangespoord de werkplek even te verlaten en te bewegen. Ook bevordert te tuin de kwaliteit van de lucht in de Innovatieloods.

Luchtzuivering door planten
Planten nemen koolstofdioxide (CO2) op en zetten dit om in zuurstof en suikers. Alle chemische stoffen die rondzweven in een ruimte , zoals aceton, ammonia en formaldehyde, kunnen worden opgenomen door planten. En ook fijnstof wordt door het groen opgevangen.

Sommige planten zuiveren de lucht beter dan andere planten. Over het algemeen geldt hoe groter het bladoppervlak, hoe beter de plant in staat is om stoffen uit de lucht op te nemen. Om een optimale luchtreiniging te bereiken moet je de plant natuurlijk wel goed verzorgen! Hierover later meer.

Bronnen
Airsopure. (2013). Luchtzuivering door planten.
Geraadpleegd op 26 november 2015, van
http://www.airsopure.nl/UploadBestanden/5df47668-e2d3-4f6d-8d93-31b76059459a.pdf

Ergonomique. Ergonomisch werken, 10 tips.
Geraadpleegd op 30 november, van
http://www.ergonomique.nl/advies/ergonomisch-werken-10-tips

Vtwonen. Groen in huis: duurzame planten zorgen voor frisse lucht.
Geraadpleegd op 27 november, van
http://www.vtwonen.nl/inspiratie/duurzaam-wonen/groen-in-huis-duurzame-planten-zorgen-voor-frisse-lucht/