×

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Voer uw e-mailadres in om een nieuw wachtwoord te ontvangen

Voor altijd je tuin onkruid vrij?

Dat tuinieren voor veel mensen niet de meest begeerde hobby is, is algemeen bekend. Toch moet je tuin er wel netjes bij liggen. Vooral in de lente- en zomermaanden. Al dat onkruid wat in je tuin ontstaat moet er dan toch uit. Joe Jones heeft de oplossing: de Tertill Weeding Robot.

Joe Jones is één van grondleggers van de robotstofzuiger. Deze is inmiddels wel bekend en in veel huizen te vinden. Hetzelfde geldt voor de robotgrasmaaier. Dat de Tertill Weeding Robot eenzelfde werking heeft is dan ook niet vreemd.

Weg onkruid, of toch niet?
De mechanische onkruidwieder is uitgerust met vier wielen die zo kantelen dat oneven terrein geen probleem is. Verder maakt hij door sensoren onderscheidt tussen grote en kleine planten. Hij zal dus niet ineens die mooie zonnebloemen om maaien. Een hele geruststelling.
Via een app houdt hij bij wat hij zoal gedaan heeft. Nu heb je misschien risico dat de bot kleine planten ook als onkruid aanziet. Daar is een speciaal Tertill-bestendig draadje voor ontwikkelt. Deze krijg je ook meegeleverd.
Nu is zo’n draadje natuurlijk niet ideaal, maar de robot zit nog in de ontwikkelingsfase. Ze willen de robot steeds slimmer maken, zodat hij uiteindelijk het onderscheidt leert tussen wat wel onkruid is en wat niet.

Verder heb je geen batterijen nodig voor de Tertill Weeding Robot. Hij loopt namelijk op zonnecellen, die zich bevinden op z’n kop. Komt er een bui aan? Geen probleem, want de robot is ook nog waterbestendig. 

Wat kost dit?
Op dit moment kost de robot 225 dollar op Kickstarter. Koop je hem hier dan kan je de bot in maart 2018 verwachten. Als hij daadwerkelijk op de markt komt gaat de onkruidwieder 75 dollar meer kosten, 300 dollar dus. Voor die prijs heb je wel nooit meer onkruid in je tuin.

Wil jij zelf ook aan de slag met robotica? Neem dan contact op met onze projectcoördinatoren voor een passende baan of opleidingsmogelijkheden.