×

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Voer uw e-mailadres in om een nieuw wachtwoord te ontvangen

Thomwise met Koen: Naar een hoger niveau

Na mijn studies MTS en HTS werktuigbouwkunde heb ik een aantal jaar met veel plezier in de installatietechniek gewerkt. Toch heb ik besloten verder te kijken, dit vanwege mijn brede werktuigbouwkundige interesse en een afname in werk.

Ondanks het slechte gevoel dat ik had bij “detacheringsbureaus” heb ik besloten contact op te nemen met Thom. Ik heb daar kennis gemaakt met nuchtere gemotiveerde medewerkers die dezelfde taal spreken als ik.

Kort na mijn kennismakingsgesprek ging ik aan de slag aan een hightech project in de apparatenbouw. Hier heb ik als Solid Edge tekenaar gewerkt, en ben ik vooral nauwkeurig en in detail bezig geweest. Na deze klus heb ik qua werkzaamheden een ferme ommezwaai gemaakt en ben ik als Tekla tekenaar / Project Engineer gestart aan projecten die de hoogte in gaan. Met ondersteuning van een fijn team op kantoor en collega’s van Thom heb ik mijn eerste Top Silo’s uit mogen werken. In een paar jaar tijd heb ik aan mooie projecten gewerkt en prima werk kunnen leveren in een prettige werkomgeving. Ik heb veel geleerd en mijn wensen, talenten en kennis op tafel kunnen leggen.

Onlangs ben ik in dienst getreden bij de opdrachtgever. Mensen kunnen vanwege een overstap negatief gaan denken over Thom. Een overstap moet toch een oorzaak hebben? Zeker… het heeft gewoon erg goed uitgepakt! Veel mensen hebben een vooroordeel over detacheringsbureaus, dat had ik zelf ook. Inmiddels denk ik daar heel anders over. De werkwijze en het netwerk van Thom hebben mij veel mogelijkheden gegeven. Ik heb de overstap van installatietechniek naar een andere tak van de werktuigbouwkunde gemaakt, flink wat kennis opgedaan en nóg meer plezier in mijn werk. Ook niet onbelangrijk.

Thom kan ik warm aanbevelen. Ik had het er prima naar mijn zin en ben goed ondersteund door het team. Thom is, in mijn optiek, een hele goede keuze voor enthousiaste technici die zoekende zijn naar een passende werkplek. Je doet veel kennis op en leert veel bedrijven kennen. Je kunt je op technisch en persoonlijk vlak goed ontwikkelen. Met mijn projectcoördinator heb ik doelgericht aan mijn loopbaan gewerkt en actief de uitdagingen opgezocht. Ik heb altijd het gevoel gehad met een collega te maken te hebben, niet met een medewerker van Thom verderop op kantoor. Thom bood advies, passende opdrachten, scholingsmogelijkheden en specifieke informatie over banen bij technische bedrijven in de omgeving.

De gemaakte stappen en projecten van een hoger niveau hebben ook effect op andere kanten van me, zo zit het sporten bij mij in de lift. Ik heb nieuwe doelen gesteld om nog mooiere toppen te beklimmen met mijn fiets en merk dat ik meer energie heb voor het vrijwilligerswerk bij de wielerploeg. Thom was direct enthousiast over de ploeg en besloot deze te ondersteunen als sponsor.

Deze ploeg, het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam, is een regionaal team dat wielrennen op een hoger niveau mogelijk maakt voor gemotiveerde en vooral enthousiaste talenten uit de regio. Met onze activiteiten dragen wij een steentje bij aan de gelieerde stichting Kanjers voor Kanjers. Eigenlijk doet Thom hetzelfde als het cyclingteam, maar dan voor enthousiaste technici die op zoek zijn naar een passende baan. Kortom: kansen naar een hoger niveau.