×

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Voer uw e-mailadres in om een nieuw wachtwoord te ontvangen

Stagiair Tony vertelt over zijn ervaring bij Thom Engineers

Deze week is onze stagiair Tony voor het laatst. Hij heeft zich de afgelopen maanden ingezet voor onze Innovatieloods. Tony, bedankt voor je inzet. We hopen dat je een leuke en leerzame tijd hebt gehad en wensen je veel succes in de toekomst!

Benieuwd naar Tony's ervaring bij Thom Engineers? Hieronder kun je zijn interview lezen.

Hoe heb je jouw stage bij de Innovatieloods ervaren?

Het was een brede stage bij een groeiend bedrijf. Ik heb veel gewerkt met jonge mensen die dezelfde opleiding als ik hebben gevolgd. Daar heb ik veel van geleerd en ze hebben mij goed geholpen. Het leuke is dat ik geleerd heb om zelfstandig te werken en dat ik het gehele ontwerpproces heb kunnen volgen. Je ziet alles van een ontwerp uitgroeien tot een daadwerkelijk product dat gemaakt is en dat in onze eigen werkplaats. Continu kwam innovatie om de hoek kijken bij de dagelijkse werkzaamheden en dat heeft gezorgd voor een mooie uitdaging.

Zou je andere IPO-stagiaires aanraden om bij Thom Engineers stage te gaan lopen?

Absoluut! Ik zou het bedrijf zeker aanraden als stagebedrijf. Je krijgt goede begeleiding en de kans om uit te zoeken wat je leuk vindt en waar je ambities liggen. Je wordt niet in een hokje geplaatst.

Ben je anders naar je opleiding gaan kijken nu je praktijkervaring hebt?

Op school krijg je theorie en dat pas je toe in je schoolopdrachten. In de praktijk is dit toch anders. Je leert ook veel meer omdat je daadwerkelijk bezig bent. Op school gaat alles in stapjes, bij Thom Engineers word je uitgedaagd om dingen op te pakken en dingen te leren.

Waarom heb je voor Thom Engineers gekozen?

De meubels die Thom Engineers ontwerpt spreken mij erg aan. Het is net even anders dan anders, echt out-of-the-box. Ik heb ook met de nieuwste machines gewerkt en dat zie ik nog steeds als een heel groot pluspunt, want daar zit de toekomst. Verder werd ik meteen enthousiast over het team. Ik voelde mij meteen erg welkom en dat is nog steeds zo. Het zijn met name jonge mensen en er heerst een open en eerlijke sfeer. Wat ik ook fijn vond is dat je van elkaar leert, zodat ik mezelf telkens weer kon verbeteren.

Kun je wat vertellen over jouw werkzaamheden?

Ik heb veel mee mogen werken met alle dagelijkse werkzaamheden. Verder heb ik mijn eigen projecten op mogen pakken, dat was natuurlijk leuk en leerzaam! Ik ben betrokken geweest bij grote en uiteenlopende projecten, waardoor er uitdaging genoeg was tijdens mijn stageperiode.

Kun je wat vertellen over jouw projecten?

Naast de dagelijkse werkzaamheden heb ik aan twee eigen projecten gewerkt. Ik heb zelf een lamp gemaakt en natuurlijk niet zo maar een lamp. Het is een innovatief ontwerp geworden, een vernieuwend concept. De eerste stap is vaak om inspiratie op te doen, daarna ga je ontwerpen maken en zo kom je tot het definitieve concept. Dit heb ik zelf uitgetekend met SolidWorks. Het ontwerp bestaat uit een veelvoud van driehoeken met opstaande randen. Deze randen heb ik gebogen met de Thermoform 580; een kunststof buigbank. De onderdelen heb ik gemaakt met de lasersnijder en door middel van een pompnageltang zijn alle losse driehoeken aan elkaar gekoppeld. De vorm van de lamp hebben wij gekozen nadat we vele opties vergeleken hadden. Dit model kwam uiteindelijk het mooist tot zijn recht.

Tevens heb ik ook gewerkt aan een visualisatieproject. De opdracht was om een terrein zo goed mogelijk na te tekenen in 3D. Het model zal uiteindelijk gebruikt worden om een beter beeld te krijgen van het daadwerkelijke terrein. Ik heb het terrein met behulp van het programma SketchUp opgebouwd. Van prullenbakken tot aan de bar, en van de WC’s tot aan de podia. Dit vond ik echt een super opdracht om uit te voeren en mooi om te maken. Een deel van de voorwerpen waren voorafgaand aan opgemeten . De rest van de geometrie moest ingeschat worden aan de hand van foto’s en video's. Het project kan in 3D doorlopen worden.

Ben je gegroeid tijdens je stageperiode?

Ja absoluut. Met de programma’s SketchUp en SolidWorks heb ik veel gewerkt. Met SketchUp heb ik mijn opdracht gemaakt en dit programma heb ik nu goed onder de knie. SolidWorks heb ik stap-voor-stap beter leren gebruiken beter leren gebruiken door de verschillende werkzaamheden die ik heb verricht. Ook in de werkplaats heb ik veel geleerd. Hier heb ik met name de wat kleinere projecten aangepakt. Hier was ik in het begin wel in thuis, maar ook daarin ben ik verder gegroeid.

En hoe zit het met je persoonlijke groei?

Oh, dat vind ik moeilijk om te zeggen van mezelf. Ik ben zelf iemand die de kat uit de boom kijkt. Zelf denk ik wel dat ik een stuk vrijer en opener ben geworden. Ik heb geleerd om kritiek om te zetten naar iets positiefs. Ik durf meer vragen te stellen. Toch heb ik wel geleerd dat je niet alles meteen moet vragen, maar dat als jezelf dingen uitzoekt je ook heel ver komt.

Wat is je het meest bijgebleven van je tijd bij de Innovatieloods?

De sfeer over het algemeen. Ik ben elke dag met plezier naar Vorden gegaan. Iedereen staat hier altijd voor je klaar.

Hoe ziet jou toekomst eruit?

Ik ben iemand die graag leert en alles mee wil pakken. Ik heb een brede interesse en vind veel dingen leuk. Op dit moment denk ik dat ik na mijn HBO opleiding Industrieel Product Ontwerpen geen andere opleiding ga volgen. Over werken heb ik ook nog niet zo nagedacht, maar werken bij Thom Engineers is zeker een optie. Je weet nooit hoe dingen gaan lopen!