×

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Voer uw e-mailadres in om een nieuw wachtwoord te ontvangen

Ervaringen meenemen en er gebruik van maken

Na mijn studie werkte ik voor een bedrijf als robot operator. Binnen dat bedrijf had ik de mogelijkheid door te groeien, me verder te ontwikkelen op de werkvloer.

Ik betrapte mezelf er op dat ik telkens weer een nieuwe uitdaging zocht. Van operator naar programmeur. Met de kennis van robots en lassen door naar de voorbereiding, zagen, frezen, walsen, en buigen van onderdelen. Mallen bouwen, prototypebouw, special products. Mijn toenmalige leidinggevende vroeg me op een dag met een glimlach wat ik na de volgende stap zou doen. De mogelijkheden op de werkvloer waren beperkt. Hij had precies door dat ik meer wilde. En vooral verandering. “Dit bedrijf is te klein, jij moet voor een groot bedrijf gaan werken.” Welke dan? Er is zoveel te doen, er zijn zo ongelooflijk veel leuke dingen. Me binden aan een bedrijf en binnen dat bedrijf van functie veranderen, zou kunnen. Zoveel mogelijk zien, doen, dat trekt me. Afwisseling.

 

In 2008 trad ik in dienst bij Lubron, nu Thom. En dat bevalt uitstekend. Voor diverse opdrachtgevers verschillende werkzaamheden uitvoeren. Soms een korte, concrete opdracht van enkele maanden, soms voor langere tijd bij een opdrachtgever. Nieuwe collega's, andere bedrijfsculturen, werkwijzen, markten etc. Deze ervaringen meenemen en er gebruik van maken maakt het leuk. Ergens vol overgave induiken.

Thom als werkgever is voor mij een gouden greep. Nuchtere, directe cultuur. Beloften worden nagekomen, er wordt geluisterd naar je wensen. Uiteraard heb je te maken met het actuele aanbod van opdrachten. Het leuke is dat Thom zaken doet met bedrijven die passen bij hun eigen mentaliteit. De eerste mismatch laat nog steeds op zich wachten. Wellicht blijf ik ergens hangen bij een bedrijf. Er zaten enkele opdrachtgevers bij waar de verleiding groot was. Misschien waren ook die bedrijven niet groot genoeg...

Bijschrift: Joris behaalde onlangs het certificaat ‘Vorm- en plaatstoleranties voor constructeurs / tekenaars’.