×

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Voer uw e-mailadres in om een nieuw wachtwoord te ontvangen

De politie op hoverbikes

In elke science fiction film zijn ze wel eens voorbij gekomen: vliegende auto’s, skateboards of motoren. In Dubai is dit nu werkelijkheid geworden. Agenten gaan daar rondvliegen op heuse hoverbikes.

De Scorpion-3 gaat het nieuwe wapen van de politie worden. Eerder dit jaar werden de hoverbikes onthuld door start-up Hoversurf. Dit deden ze tijdens de Gitex Technology Week. Gitex is internationaal technologisch evenement, wat plaatsvindt in het Dubai World Trade Center.

Oefenen
De hoverbikes die onthuld werden zijn prototypes, maar de eerste daadwerkelijke bestelling is al geplaatst door de politie van Dubai.

De zwevende motoren kunnen maximaal 5 meter hoog. Wanneer de accu is opgeladen kan de hoverbike 25 minuten in de lucht blijven en maximaal 70 kilometer per uur bereiken.

Het vergt enige oefening om het voertuig onder de knie te krijgen, maar dat dit een flinke stap in de toekomst is staat vast.

 

 

Wil jij ook dit soort toekomstige voertuigen ontwerpen? Bekijk dan onze vacatures of neem direct contact op met onze projectcoördinatoren. 

Bron: KijkMagazine, ScienceAlert