×

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Voer uw e-mailadres in om een nieuw wachtwoord te ontvangen

'Elk bedrijf wil innoveren, maar niet elk bedrijf wil veranderen'

Bij Thom Engineers zijn we altijd geïnteresseerd in onze medewerkers. Zo ook in één van onze junior uitvoerders Niels-Jan, die sinds vorig jaar na het afronden van zijn opleiding werkzaam is bij Thom. Daarom hebben we hem uitgenodigd voor een interview, waarin hij vertelt wat hij van zijn baan bij Thom Engineers vindt.

Hoe lang werk je voor Thom?

Nadat ik mijn studie MBO Bouwtimmerman & MBO allround montage industrie had afgerond, heb ik een tijdje gewerkt als allround werkplaats medewerker bij een kozijnenfabrikant. In het afgelopen jaar wilde ik graag een stap maken in mijn carrière. Rond die tijd ben ik in contact gekomen met Frank van Thom Engineers. Na een aantal gesprekken heb ik in september vorig jaar een contract getekend bij hen.

In de bouw is er op dit moment een tekort aan personeel.  Daardoor is er voldoende interesse in jou vanuit verschillende bedrijven. Waarom koos je voor Thom?

De informele sfeer die er hangt. De consultants nemen de tijd voor je, tonen interesse en zijn minder commercieel ingesteld dan de meeste detacheringsbedrijven. Uiteraard wordt er ook gekeken naar de wensen van de opdrachtgevers, maar ze kijken eerst naar de wensen van hun medewerker en bij welk bedrijf die het best tot zijn recht komt. Die insteek kon ik enorm waarderen.

Daarnaast helpen ze je om het beste in jezelf naar voren te brengen. Om een goed voorbeeld te geven: Frank was van mening dat ik nog niet mijn volledige potentie benutte. Hoe langer ik daarover nadacht, hoe logischer dat werd. Daarom ben ik een aantal weken geleden begonnen met een  deeltijd  studie HBO Bouwkunde.

Als je weer voor de keuze zou staan, zou je dan weer voor Thom kiezen en waarom?

Dan zou ik wederom voor Thom kiezen, omdat ik hun manier van werken zelden heb meegemaakt bij vergelijkbare werkgevers. Het is fijn om te weten dat degene waarmee je samenwerkt, verstand van zaken heeft en graag wil dat je succesvol wordt in je vak.

Wat vind je het leukst aan de afwisseling die Thom biedt?

Ik denk de mogelijkheid  die je krijgt om een kijkje te nemen binnen verschillende bedrijven. Zo krijg je nieuwe ideeën en kom je in aanraking met verschillende visies. Je leert bijvoorbeeld wáárom een bedrijf kiest voor bepaalde manieren van werken. Dit levert een manifestatie van impressies en kennis op, die je in je eigen werk kan implementeren.

Heeft dit een meerwaarde voor jouw verdere carrière?

Dat denk ik wel. Ik heb misschien nog geen jaren ervaring, maar ik heb onderhand al wel bij veel verschillende bedrijven kunnen zien hoe en waarom mensen op bepaalde manieren te werk gaan. Daar kan ik nu in mijn dagelijkse werk veel beter op inspelen.

Voor Thom Engineers is innovatie een belangrijke pijler in het vakgebied. Hoe zit dat met vernieuwingen in je werk?

Die vernieuwingen volgen elkaar in rap tempo op. Dat de bouw moet innoveren is dan ook eerder noodzaak dan regel. Denk bijvoorbeeld aan gasloos bouwen (nul op de meter) energie neutrale woningen, prefab bouwen en  nieuwe methodes van werken (lean). Maar ook zeker op het gebied van digitalisering. 3D BIM is in opkomst en dat gaat voor een revolutie zorgen in de bouw.

Speelt innovatie ook een rol in je werk of privéleven?

Innoveren is altijd al één van mijn eigenschappen geweest. Van nature ben ik altijd op zoek naar nieuwe methodes van werken. Gelukkig heb ik tot nu toe de kans gekregen om mijn ideeën in praktijk te brengen binnen mijn werk. Op dit moment ben ik junior uitvoerder bij een aannemer. Ik hoop me hier hetzelfde in te kunnen zetten, zodat we met zijn allen hele mooie projecten kunnen realiseren. Thom sluit goed aan  bij de wil om mezelf te blijven innoveren.

Bij Thom is het ontwikkelen en innoveren van jezelf belangrijk. Hoe kijk jij hier tegenaan?

‘Doe je best op school’, zeg ik altijd! In mijn ogen is het altijd goed om te blijven leren, mits je hiervoor de tijd en middelen hebt natuurlijk. ‘Een leven lang leren’ is belangrijk. Daarnaast hoop ik HBO Bouwkunde af te ronden en daarmee echt een professional te worden in mijn vak.

In hoeverre draagt Thom bij aan die ontwikkelingen?

Thom hamerde erop dat ik mijzelf moest blijven ontwikkelen, aangezien ik nog steeds een uitdaging miste in mijn vak. Thom stimuleert scholing door bij te dragen in de kosten.

Hoe ervaar je de coaching van Thom?

Erg positief. We hebben samen een plan uitgestippeld hoe ik mijn doel kan bereiken. Hierover is regelmatig persoonlijk contact en ondersteunen ze mij waar nodig.